top of page
  • Εικόνα συγγραφέαComputer Fans

Πληροφορίες για τους δίσκους eMMC

Έγινε ενημέρωση: 22 Οκτ 2022

Εισαγωγή

Η νέα τεχνολογία που σε διάφορα μοντέλα Notebooks και ειδικότερα σε Tablets οι σκληροί δίσκοι τύπου eMMC είναι ενσωματωμένοι πάνω στην μητρική τους πλακέτα έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια και παρακάτω θα σας αναφέρω μερικά σημαντικά πράγματα γι'αυτούς τους δίσκους που πρέπει να γνωρίζεται.


Τι είναι ο eMMC;

Ο eMMC είναι ο σκληρός δίσκος και συγκεκριμένα είναι ο αποθηκευτικός χώρος που χρησιμοποιείτε σε συσκευές κινητών, tablets, notebook, laptop κλπ. Είναι ενσωματωμένος πάνω στην μητρική πλακέτα της κάθε συσκευής και η αφαίρεση του γίνετε με ειδικό εξοπλισμό (Reballing Station).


Πως είναι ο eMMC;

Στην ουσία ο eMMC είναι ένα chipset, το οποίο είναι κολλημένο πάνω στην μητρική πλακέτα της κάθε συσκευής.


Σε αυτήν την φωτογραφία μπορείτε να τον δείτε:








Μειονεκτήματα του eMMC:

1. Μικρή χωρητικότητα (gigabyte), δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε πολλά δεδομένα, όπως κάνουμε σε δίσκους των τύπων SSD ή μαγνητικούς


2. Ενσωματωμένος στην μητρική πλακέτα δεν γίνεται εύκολα η αφαίρεση ή η αντικατάσταση του ή η αναβάθμιση του, όπως κάνουμε σε δίσκους των τύπων SSD ή μαγνητικούς


Μερικά μοντέλα με ενσωματωμένο σκληρό δίσκο eMMC είναι:

- Lenovo Yoga 300

- HP Stream 14-AX000NV Blue

- Prestigio MultiPad Visconte 2

- Beelink BT3 Pro

- Pipo X9S

- Thomson NBGRNEO - ASUS VivoBook - HP 13c101nv - Lenovo 100S14IBR - Lenovo Yoga Book X91F - Lenovo Ideapad Y500

και πολλά άλλα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Πρόβλημα λειτουργικότητας του eMMC Σε περίπτωση για παράδειγμα που στο notebook σας ο δίσκος eMMC παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα υπάρχει η δυνατότητα ανάλογα με την βλάβη που παρουσιάζει να επισκευαστεί. Τώρα, σε περίπτωση που δεν μπορεί να επισκευαστεί ο ίδιος ο δίσκος υπάρχει δυνατότητα να τοποθετηθεί νέος δίσκος. Σε κάποια μοντέλα όπως στο Lenovo Yoga 300 μπορεί να τοποθετηθεί νέος δίσκος είτε μαγνητικός ή είτε SSD μέσω ειδικής καλωδίωσης ή επαφής και να γίνει εκ νέου η εγκατάσταση του λειτουργικού σας συστήματος από την αρχή.

22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page