top of page
  • Εικόνα συγγραφέαComputer Fans

Ανάκτηση δεδομένων από δικτυακό δίσκο

Παραλάβαμε από τον πελάτη μας έναν δικτυακό δίσκο, ο οποίος είχε αποσυναρμολογηθεί από μη εξουσιοδοτημένο τεχνικό με αποτέλεσμα να γεμίσει το platter σκόνη και να δημιουργηθεί πρόβλημα.


Ποτέ μα ποτέ μην εμπιστεύεστε μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς για την ανάκτηση των πολύτιμων προσωπικών σας δεδομένων γιατί από ένα λάθος μπορεί να χαθούν παντελώς τα δεδομένα σας.


Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν:

  1. Αποσυναρμολόγηση στο mini clean room που διαθέτουμε

  2. Καθαρισμός του platter με ειδικά καθαριστικά για να αφαιρεθούν οι κόκκοι της σκόνης

  3. Πλήρης έλεγχος όλων των εσωτερικών εξαρτημάτων του δίσκου platter, moter, head κ.λπ.

  4. Συναρμολόγηση του δίσκου

Στη συνέχεια έγινε έλεγχος στην πλακέτα του δίσκου (pcb) όπου διαπιστώθηκαν πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα να χρειαστούμε ειδική παραγγελία των εξαρτημάτων από Αγγλία (κάναμε υπομονή 2 μήνες για τη παραλαβή τους).

Εφόσον παραλάβαμε και προχωρήσαμε επιτυχώς στην επισκευή της πλακέτας τοποθετήθηκε ο δίσκος στο docking station και στον ειδικό εξοπλισμό μας για να επιδιορθωθεί και το πρόβλημα που υπήρχε στο λογισμικό του.


Ο δίσκος εμφανίστηκε μετά από την παραπάνω διαδικασία σε μορφή raw και συνεχίσαμε την ανάκτηση των δεδομένων μας με τα προγράμματα της ανάκτησης.

Στάδιο ανάκτησης προσωπικών δεδομένων του πελάτη μας:

Προχωρήσαμε στο εργαστήριο μας στην ανάκτηση όλων των δεδομένων του επιτυχώς και του παραδόθηκαν ακέραια σ'έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο τον οποίο μας έφερε ο ίδιος.


Σημαντικό: Για λόγους ασφαλείας των δεδομένων τα κρατάμε για 15 ημέρες και στη συνέχεια προχωράμε στην οριστική τους διαγραφή ακολουθώντας τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό GDPR & DPO.


Ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη του!

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page