top of page
  • Εικόνα συγγραφέαComputer Fans

Μέθοδοι επισκευής κάρτας γραφικών Reflowing/Reballing

Έγινε ενημέρωση: 5 Σεπ 2020

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στους φορητούς υπολογιστές είναι στο chip της κάρτας γραφικών, το οποίο δημιουργείτε από αυξημένες θερμοκρασίες την λεγόμενη υπερθέρμανση.


Αυτό το σοβαρό πρόβλημα στο chip της κάρτας γραφικών το οποίο βρίσκετε πάνω στην μητρική πλακέτα επισκευάζετε με τρεις μεθόδους Reflowing ή Reballing ή Reballing με ολοκαίνουργιο chip.

Reflowing

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείτε ως μια ποιο οικονομική μέθοδος επισκευής κάρτας γραφικών. Στην συγκεκριμένη μέθοδο αυτή η επιδιόρθωση γίνετε στο υπάρχον καλάι, το οποίο βρίσκετε κάτω από το BGA Chip της κάρτας γραφικών, εστιάζοντας με μια συγκεκριμένη θερμοκρασία τοπικά στο chip το καλάι από κάτω λιώνει και επιδιορθώνει την σύνδεση του chip με την μητρική πλακέτα.

Αυτή η μέθοδος κρατάει από τέσσερις μήνες μέχρι και ένα έτος ανάλογα βέβαια και το μοντέλο του laptop σας.

Το πρόβλημα με αυτήν την μέθοδο είναι πως το αρχικό υλικό κόλλησης μπορεί να μην είναι ποιοτικό από το εργοστάσιο που έχει κατασκευαστεί το laptop σας και έτσι η επισκευή να αποτύχει.

Reballing

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείτε ως την καλύτερη και αξιόπιστη επισκευή της κάρτας γραφικών.Στην συγκεκριμένη μέθοδο αυτή η επιδιόρθωση γίνετε αποκολλώντας το chip από την μητρική πλακέτα, καθαρίζοντας την παλιά κόλληση κάτω από το chip της κάρτας γραφικών και αντικαθιστώντας την παλιά κόλληση με καινούργια.

Η μέθοδος αυτή έχει μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας και πολλές φορές μεγαλύτερο χρόνο χρήσης μέχρι και δύο χρόνια λειτουργίας του.

Συμπέρασμα

Η μέθοδος του Reflowing είναι ξανά ζέσταμα της παλιάς κόλλησης ενώ η μέθοδος του Reballing είναι καινούργια κόλληση.

Reballing με αντικατάσταση του chip

Η καλύτερη μέθοδος αλλά και η ακριβότερη είναι η μέθοδος του reballing με την διαφορά ότι εκτός από τη νέα κόλληση τοποθετείται και ολοκαίνουργιο chip της κάρτας γραφικών. Αυτή είναι η ποιο αποτελεσματική μέθοδος, η οποία κρατάει τόσα χρόνια όσο και το παλιό chip το οποίο ήταν από το εργοστάσιο.

7 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page