top of page
  • Εικόνα συγγραφέαComputer Fans

Οδηγίες Φόρτισης Μπαταριών Laptop










Η κακή χρήση της μπαταρίας του φορητού σας υπολογιστή δημιουργεί αύξηση θερμοκρασιών και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δημιουργηθεί φωτιά από τις αυξημένες θερμοκρασίες του.


Παρακάτω διαβάστε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την σωστή χρήση της μπαταρίας του Laptop σας πριν χρησιμοποιήσετε.


Οδηγίες φόρτισης μπαταρίας:

1ο Βήμα

Τοποθετήστε την μπαταρία στον φορητό σας υπολογιστή και φορτίστε την μπαταρία του στο 100%, να είναι δηλαδή μία πλήρης φόρτιση.


2ο Βήμα

Αφού έχει γίνει η πλήρη 100% φόρτιση της μπαταρίας χρησιμοποιήστε το Laptop σας κανονικά μόνο με τη χρήση της μπαταρίας χωρίς να είναι στην πρίζα.


3ο Βήμα

Στη συνέχεια όσο χρησιμοποιείτε το Laptop σας η μπαταρία του θα εκφορτίζεται. Ελέγξτε την εκ φόρτιση της μπαταρίας και μόλις φτάσει στο 15% φορτίστε την ξανά.


Παρατηρήσεις:

1η Παρατήρηση

Καλό είναι να φορτίζετε την μπαταρία σας σε δωμάτιο-χώρο που έχει θερμοκρασία μεταξύ 10oC έως 30oC και όχι να ξεπερνά τους 30oC. Επίσης, να γνωρίζετε ότι η σωστή θερμοκρασία της μπαταρίας σας σε λειτουργία πρέπει να είναι μεταξύ 0oC έως 40oC και φυσικά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να ξεπερνά τους 40oC διότι είναι πολύ επικίνδυνο.


2η Παρατήρηση

Οι μπαταρίες των φορητών υπολογιστών είναι μπαταρίες Λιθίου. Οι μπαταρίες Λιθίου δεν έχουν μνήμη και δεν πρέπει να την εκφορτίζεται πλήρως γιατί υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να δημιουργηθεί πρόβλημα, διότι φέρνεται με αυτόν τον τρόπο την μπαταρία σας στα όρια της και την καταπονείται.


4ο Βήμα

Η σωστή χρήση της μπαταρίας σας είναι να τις κάνετε σταδιακές εκ φορτίσεις από 20% έως 30% και συχνές φορτίσεις.


5ο Βήμα

Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε την μπαταρία σας συνδεδεμένη μόνιμα στην πρίζα αλλά την χρησιμοποιείτε όσο πιο συχνά μπορείτε.


Προσοχή:

Πολλές φορές ακούτε διάφορα πράγματα γύρω από την αφαίρεση της μπαταρίας από το Laptop. Φυσικά και υπάρχει δυνατότητα να αφαιρείτε την μπαταρία από το Laptop σας αλλά ακολουθώντας κάποιες προϋποθέσεις:


Α. Φορτίζετε την μπαταρία πλήρως 100%

B. Η αφαίρεση της μπαταρίας γίνεται μόνο όταν ο επεξεργαστής ή ο σκληρός δίσκος του Laptop σας ανεβάζει θερμοκρασία πάνω από τους 55oC

C. Επίσης η αφαίρεση της μπαταρίας γίνεται όταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας έχει μειωθεί και την αφαιρείτε για να την αντικαταστήσετε με μία καινούργια


Πολλοί από εμάς δεν χρησιμοποιούμε την μπαταρία για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα μηνών ή και ολόκληρο χρόνο με την πρόφαση ότι το Laptop μας είναι ελαφρύτερο χωρίς την μπαταρία του για να το μετακινούμε για τις καθημερινές μας δουλειές.


Για να μην δημιουργήσουμε λοιπόν πρόβλημα στην μπαταρία μας θα πρέπει:

A. Η μπαταρία να φορτιστεί στο 40%

B. Να φυλαχθεί σε περιβάλλον δροσερό χωρίς ζέστη και σε ξερό περιβάλλον χωρίς υγρασία


Μεγάλη Προσοχή

Να δώσετε μεγάλη και ιδιαίτερη προσοχή στο που αφήνετε τον φορητό σας υπολογιστή τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, διότι η αύξηση θερμοκρασίας είναι ο χειρότερος εχθρός της μπαταρίας. Μην αφήνετε το Laptop σας μέσα στο αυτοκίνητο, πάνω σε τραπέζια, στην παραλία και οπουδήποτε είναι εκτεθειμένο στον ήλιο.

257 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page