top of page
  • Εικόνα συγγραφέαComputer Fans

Γιατί είναι απαραίτητος ο εσωτερικός καθαρισμός;

O εσωτερικός καθαρισμός είναι απαραίτητος τόσο στους φορητούς (Laptop) αλλά και στους σταθερούς (Desktop) υπολογιστές κάθε έξι μήνες ή έστω μία φορά το χρόνο (ανάλογα με τη χρήση του χρήστη) γιατί μπορούμε να πούμε ότι είναι ο χειρότερος εχθρός κάθε ηλεκτρονικής συσκευής.


Ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο όπου η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλότερη υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για προβλήματα στην μητρική του πλακέτα γι'αυτό είναι περισσότερο απαραίτητος ο καθαρισμός του.


Ο σωστός εσωτερικός καθαρισμός από σκόνες και παράσιτα (τρίχες από ζώα, κλωστές ή χνούδι κουβέρτας) με ειδικά υλικά, καθώς και η αλλαγή θερμοαγώγιμης πάστας βοηθά στην αποφυγή μελλοντικών σοβαρών προβλημάτων του σταθερού ή φορητού σας υπολογιστή.


Είναι σημαντικός για να αποφύγουμε την υπερθέρμανση σε ολόκληρο το υλικό (Hardware) του υπολογιστή μας γιατί όπως όλα τα ηλεκτρονικά έτσι και οι υπολογιστές περιλαμβάνονται από πολλά σημαντικά κομμάτια τα οποία το καθένα ξεχωριστά ανεβάζει θερμοκρασίες.


Το σωστό σύστημα ψύξης είναι ζωτικής σημασίας για τη συσκευή σας για να έχει σωστή απαγωγή της θερμότητας. Στους σταθερούς υπολογιστές μπορούν να γίνουν σημαντικές βελτιώσεις στο σύστημα ψύξης τους πέρα από το σύστημα των κατασκευαστικών τους εταιρειών.


Όσο αφορά τους φορητούς υπολογιστές το σύστημα ψύξης τους δεν δέχεται κάποια βελτιστοποίηση και είναι σημαντικό να κάνουμε πιο τακτικό καθαρισμό γιατί έχουν περισσότερες ευαισθησίες λόγω της κατασκευής τους απ΄ότι οι σταθεροί που έχουν τελείως διαφορετική κατασκευή.


Το σοβαρότερο πρόβλημα στους φορητούς υπολογιστές είναι το πρόβλημα στο chip της κάρτας γραφικών που δημιουργείται από αυξημένες θερμοκρασίες, οι οποίες δημιουργούνται από τη σκόνη.


Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από φορητούς και σταθερούς υπολογιστές πριν γίνει ο εσωτερικός τους καθαρισμός στο εργαστήριο μας.






Δείγμα ενός συστήματος ψύξης φορητού υπολογιστή πριν γίνει ο καθαρισμός του.










Δείγμα ενός επεξεργαστή φορητού υπολογιστή με ξερή θερμοαγώγιμη πάστα πριν αλλαχθεί με καινούργια.








Δείγμα ενός συστήματος ψύξης σταθερού υπολογιστή πριν γίνει ο καθαρισμός του.









Δείγμα κάρτας γραφικών ενός σταθερού υπολογιστή πριν γίνει ο καθαρισμός του.





Βλέπουμε στις παραπάνω φωτογραφίες πόση σκόνη έλκουν οι υπολογιστές μας όσο χρησιμοποιούνται και πόσο σημαντική είναι η συντήρησή τους. Η συντήρηση είναι τόσο σημαντική στους υπολογιστές όπως σε κάθε ηλεκτρονική συσκευή, όπως για το αυτοκίνητο και τη μηχανή μας.

8 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Android Root

bottom of page