top of page
  • Εικόνα συγγραφέαComputer Fans

Γιατί είναι ακριβή η υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων;



Σε προηγούμενο άρθρο μας εξηγούμε τι είναι η ανάκτηση προσωπικών δεδομένων και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ .


Αποφάσισα να γράψω αυτό το άρθρο για να ενημερωθείτε για ποιο λόγο η διαδικασία ανάκτησης προσωπικών δεδομένων από αποθηκευτικά μέσα (σκληρός δίσκος, κάρτες μνήμης, usb stick, κινητά, tablets) είναι μια αρκετά ακριβή υπηρεσία.


Η διαδικασία ανάκτησης γενικότερα είναι μια πολύ περίπλοκη διαδικασία την οποία δεν μπορεί να κάνει ο κάθε χρήστης από μόνος του στο σπίτι, διότι χρειάζεται ακριβός εξοπλισμός, μεγάλη τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία.


Εργαστηριακός Εξοπλισμός

Ο εργαστηριακός εξοπλισμός που απαιτείτε για την ανάκτηση των αρχείων σας από κάθε συσκευή αποθηκευτικού μέσου είναι διαφορετικός για κάθε αποθηκευτικό μέσο, οπότε το αποτέλεσμα είναι ότι ένα εργαστήριο ανάκτησης πρέπει να διαθέτει διαφορετικά μηχανήματα-εργαλεία για κάθε αποθηκευτικό μέσο ξεχωριστά.


Κάθε εργαλείο ξεχωριστά αποτελείται από άλλα μικρότερα εργαλεία (αντάπτορες, καλώδια κλπ), συνοδεύονται με ειδικά προγράμματα που άλλα αγοράζονται εφάπαξ και άλλα ενοικιάζονται με το μήνα ή το χρόνο.


Επίσης, σημαντικός είναι και ο ειδικός διαμορφωμένος χώρος γνωστός ως clean room για την αποσυναρμολόγηση των σκληρών δίσκων που δεν πρέπει να πάρουν ίχνος κόκκου σκόνης στο εσωτερικό τους.


Επομένως, το clean room, ο εξοπλισμός μαζί με τα περιφερειακά του και τα προγράμματα που χρειάζονται για ένα εργαστήριο ανάκτησης δεδομένων ξεπερνά τις 150.000€.


Πολλές φορές για να γίνει μια ανάκτηση πχ σε σκληρό δίσκο με πρόβλημα κεφαλής θα χρειαστούν εκτός από τον εργαστηριακό εξοπλισμό και ανταλλακτικά, τα οποία χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για το κάθε μέσο και πληρώνεται πάντα από τον πελάτη (ιδιοκτήτη του μέσου).


Μεγάλη Τεχνογνωσία και Εμπειρία

Ο κάθε τεχνικός θα πρέπει να έχει μεγάλη τεχνογνωσία για την διαδικασία της ανάκτησης των δεδομένων και αυτό επιτυγχάνεται με πολύ διάβασμα σχετικών βιβλίων, με σεμινάρια, συνέδρια και εκπαιδεύσεις είτε στην Ελλάδα είτε στο Εξωτερικό.


Επίσης, εκτός από την τεχνογνωσία θα πρέπει να είναι ενημερωμένος και εκπαιδευμένος σχετικά με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων GDPR & DPO για την ασφάλεια τους.


57 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page